Sunday, 30 December 2012

Short Update ; Internal Med

Assalamualaikum and hello all :)

Hari saya rasa macam nak update blog, so here I am, saje je nak cakap..

Saya sangat suka round Internal Medicine, of course banyaaaak benda nak kena baca (okay semua round pun sama) tapi saya suka. Especially masa unit activity which is setiap hari rabu. Masa ni kitorang akan ikut je Dr. Manal round ward dan dia akan terangkan setiap case patient dekat kitorang.

And maybe setiap department hanya ada 10 orang student so tak perlu berebut nak cek patient dan boleh tanya doktor dengan senang sekali.


Ini view dari tingkap department rheumatology. Cantik, that's why terasa nak share :p

Lepas tu, tengok tengok, i've got a new nametag. yeay me :P


Stethoscope saya color Caribbean blue, actually saya nak warna maroon atau purple tapi since saya beli dekat Egypt and kedai tu tak banyak sangat pilihan warna, hanya ada warna ni and hitam, so saya pun choose this color. But still, it is a nice color.

Dekat library tadi saya jumpa buku ni, yang menarik perhatian saya hoho~


The first thing is dia punya author's surname adalah Love. haa cute, saya rasa :p and secondly, the tittle! SHORT practice of surgery. This is SHORT? ohmaigod -.- tebalnyaaa haa macam mana LONG nanti hahaaa (by the way since saya tak amik lagi surgery taktahu laa ape beza between short and long practice of surgery, but i guess yang long tu mesti longer hahaa)

Kepada sesiapa yang nak blogging secara best dan sihat, kunjung mengunjung sesama kita, apa kata join kat SINI, join group facebook Blogging Sihat. Saya join tapi tak pernah post any entry dekat group tu, haa takut tak terjalan nak melawat orang balik nanti. tunggu cuti nanti la, amboi lamaanyaa lagi haha. By the way join la, the idea and intention macam nice.

Ha, since lusa dah nak masuk tahun baru, saya dengar balik new year jokes, like buat janji tahun depan baru bayar hutang la, tahun depan baru nak hantar, making it seems like laaaamaaaa lagi tapi in fact lusa je. haa, dulu saya selalu jugak buat jokes macam tu tapi since every year buat dah takde feel. hee.

Okay, tujela update saya untuk tahun ni, nanti tahun depan saya update lagi. eh?

3 comments:

humaira said...

tahun depan tu, "lama" tuuuuu. hehehehe. :)

luqman zakaria said...

suke bace enjtry yg mcm nih..bercerita and ade gmbr sekali baru syok..hehe..hepi blogging k..dn selamat tahun baru dari arepnakbebel.com

luqman zakaria said...

oh yer... luqman followed!