Tuesday, 1 January 2013

Satu Kaki Di Neraka.

Assalmualaikum :)

Kali terakhir saya dengar benda ni, adalah masa jadi  badan wakil pelajar dekat sekolah dulu. Senior saya nasihatkan kalau jadi pemimpin, tak kira la pemimpin satu pertubuhan besar atau kecik, satu kaki kita dah ke neraka dan satu kaki lagi dalam syurga. Ini la yang jadi motivation setiap kali saya rasa tertekan  dengan kerja, dengan kerenah orang. 

Sebab tu amanah Allah dan orang bagi. Allah tengok nanti. Amanah tu berat, kalau kita buat dengan betul ke syurga la jawabnya, kalau buat salah ke neraka la. So simple.

After so many years, saya diingatkan balik tentang perkara ni. Secara tiba tiba dan tak dirancang. Tak tahu kenapa, rasa nak nangis T.T

3 comments:

Adilah Zulaikha said...

One of the reason why I'm so afraid to have any jawatan huhu

wan nur athirah wan abd halim said...

you can do it..:)

نورعيم said...

skng pn dah dpt satu jawatan even tak minat sgt. takut tak boleh bawak amanah ni :(