Monday, 23 January 2017

Housemanship

Assalamualaikum wbt

being a houseman really drains your energy
'
i am trying really hard to love this profession

keep wondering why i wanted to be a doctor

it is really hard to renew your niat when you are subjected to being depressed every day

no single mistake is allowed, as it will cost the life of another

:(

Saturday, 23 July 2016

Current Addiction; Luffy san!

Assalamualaikum wbt. 

Currently i am still menganggur. 
Dah stop kerja dekat kfc for some reason. 
Still waiting for my interview with spa, seriously penantian satu seksaaaa 🎶

Living life as a penganggur, there's nothing much i can do

Thus i have a new hobby. 

Reading manga! 

Tak pernah sangka diri ini akan addicted to manga. Like seriously! Sebab sebelum ni, saya selalu wonder why people baca manga and watch anime? I couldn't relate at all. And my friend ada yang sampai nangis2 bila tengok anime haha

Tapi bila dah try, i realize how amazing mangas/animes are. 

Banyak sangat life lesson yang dapat  berbanding tengok drama melayu pukul 7 malam tu 😂

So my current addiction right now is One Piece! 

I am in love with one piece and all characters yang ada dalam manga tu. 

Currently dah chapter 200++ 

I wanna be luffy's nakama too!


Okay end of ranting. 

#diariseorangpenganggur


Monday, 4 July 2016

:(

Assalamualaikum wbt :)

Kita sayang someone
Kita taknak tengok dia buat sesuatu yang salah
kita nak tolong dia, nak nasihat dia sebab sayang
sebab risau

tapi bila dia tak hiraukan nasihat kita
dan dia tipu kita lagi
perasaan kecewa tu
pedih sangat

*sigh*

i have never been this disappointed in someone
It really hurts

bila dia tak tahu yang kita tahu dia tipu kita
dia buat muka tak bersalah
sakitnya hati

Monday, 30 May 2016

Old post

Assalamualaikum wbt.

I am rereading my old post dalam blog ni.

Hahaha rasa nak lari sembunyi bawah tangga. 

🙈

Rasa macam tak percaya dah masuk tahun ketujuh menulis blog. 

2011 adalah tahun yang paling rajin sekali update, masa tu jugak rajin sangat pergi melawat, baca dan komen blog orang lain 😅 

Sekarang, ada sesetengah blog yang saya follow tu dah tak wujud dah. 

Saya memang tabik spring toing toing dekat blogger yang menulis secara konsisten dan ada isi. 

Nak konsisten tu memang susah sangat. Idea banyak je, konon dalam kepala nak buat travelog jalan mesir, turki dengan uk dulu.. Angan angan tinggi, padahal travelog italy dulu pun tak habis. Hahaha angan angan mat jenin ja, tade action langsung. 

Bila terfikir balik sayang kan? Sbb banyak sangat benda best nak share, tapi bila tangguh lelama terlupa dah semua. Langsung hilang idea tu.

Hmm

Bila baca post2 yang lama, terasa sangat ketidak matangan diri. Well, sekarang pun tadelah matang mana pun, tapi upgrade sikit la kot dari zaman hingusan dulu. 😅

Memang malu baca post2 emo yg lama2 tapi sayang pulak rasa nak padam. Sebab boleh tengok perubahan diri, turun naik semua. 

Tak tahu berapa lama lagi nak simpan blog ni, dulu rajin jugak tulis benda benda ilmiah, share pengalaman dan ibrah semua. Sekarang asyik2 tulis benda personal, dah rasa macam tulis diari dah. Sapa nak baca en kalau tulis diari je haha tak menarik langsung.

Okay tu je diari saya utk hari ni. Babai!