Monday, 30 May 2016

Old post

Assalamualaikum wbt.

I am rereading my old post dalam blog ni.

Hahaha rasa nak lari sembunyi bawah tangga. 

πŸ™ˆ

Rasa macam tak percaya dah masuk tahun ketujuh menulis blog. 

2011 adalah tahun yang paling rajin sekali update, masa tu jugak rajin sangat pergi melawat, baca dan komen blog orang lain πŸ˜… 

Sekarang, ada sesetengah blog yang saya follow tu dah tak wujud dah. 

Saya memang tabik spring toing toing dekat blogger yang menulis secara konsisten dan ada isi. 

Nak konsisten tu memang susah sangat. Idea banyak je, konon dalam kepala nak buat travelog jalan mesir, turki dengan uk dulu.. Angan angan tinggi, padahal travelog italy dulu pun tak habis. Hahaha angan angan mat jenin ja, tade action langsung. 

Bila terfikir balik sayang kan? Sbb banyak sangat benda best nak share, tapi bila tangguh lelama terlupa dah semua. Langsung hilang idea tu.

Hmm

Bila baca post2 yang lama, terasa sangat ketidak matangan diri. Well, sekarang pun tadelah matang mana pun, tapi upgrade sikit la kot dari zaman hingusan dulu. πŸ˜…

Memang malu baca post2 emo yg lama2 tapi sayang pulak rasa nak padam. Sebab boleh tengok perubahan diri, turun naik semua. 

Tak tahu berapa lama lagi nak simpan blog ni, dulu rajin jugak tulis benda benda ilmiah, share pengalaman dan ibrah semua. Sekarang asyik2 tulis benda personal, dah rasa macam tulis diari dah. Sapa nak baca en kalau tulis diari je haha tak menarik langsung.

Okay tu je diari saya utk hari ni. Babai!

Sunday, 29 May 2016

My beans of wisdom

Assalamualaikum all 😊

I have always been a drama addict haha to be specific, korean drama addict. But over the years i have managed to lessen my addiction. I watch less drama because, well being drama addict while you are in a med school is not really a good idea.

So how do i do it? Haha by being an avid reader of a blog called dramabeans. In dramabeans they do recapping of lots of dramas.

I figured out if i read the recaps of certain dramas, i will be less 'tertarik' to watch them. (Tak tahu apa word yg sesuai untuk tertarik haha)

Reading recaps require much less time than watching the whole 16 or sometimes 20 episodes of dramas.

Hehe

I have some free time now, so i watch some dramas AND read the recap. 

There's this section in dramabeans called  Beans of Wisdom, where they feature some great comments over the week on their blog. 

And this week my comment is featured! 

Hahaha well i am so excited but i dont know where to rant, since i dont know who else is a reader of dramabeans.. Hence, 'terlahirlah' this post πŸ˜‰


I always use my initials, ikhh while commenting in dramabeans. 

I am so excited when i saw my comment is featured in beans of wisdom this week. Never even have the slightest expectation for it to be featured. 

Well, mesti korang tak faham pun apa yang saya excited kan haha πŸ˜‚

That's all for today. πŸ™‹πŸ»

Monday, 16 May 2016

Trust

Trust is something that you have to earn, it is not meant to be taken for granted.