Sunday, 20 January 2013

The End of Internal Medicine... for now :)

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah semalam dah habis exam round kali ni, Internal Medicine, for now. Hehe sebab masa 5th and 6th year nanti kena ambil internal med lagi, hoho~

Saya sedikit sedih sebab round ni habis, because sincerely saya suka round ni a leeeeettle bit more that the other rounds. haa. Sebab banyak benda yang cikgu ajar for the sake of you to learn something to be used later not just for exam. And for the exam it is the easiest and the least to read among all the other three. haha, maybe that's why saya suka :P Okay, now off to the photo galore.

Ambil gambar dengan doktor doktor rheumatology yang ohsem lagi cool :)
gambar ni diambil just right after our exam practical habis.

Our patient. Pakcik ni kerja tetap dia adalah menjadi pesakit lol. Pakcik kat tengah tu (the shorter one) he has rheumatoid arthritis so jari dia ada a little deformity. Pakcik ni akan datang ke hospital bila doktor call dia untuk masuk kelas and for students nak examine, nanti dia dapat upah. Tulah kerja dia hari hari, daripada penyakit pun dapat rezeki :)

And the doctor beside me, her name is Dr Eman. Saya sangat suka Dr ni. Bagi saya Dr Eman sangat sweet and lovely. Dia ingat nama kitorang semua eventhough kitorang ambil kelas dengan just for a week. Sweet kan Dr Eman?

Jadi hari ni kitorang ada sehari cuti and we decided to spend a little time to make something for everyone in rheumatology department. Tadaaa..

Our gambar and cute little doughnuts untuk semua orang dekat rheumatology, patients, nurses and doctors. Haha sweet tak kitorang? But yang sedihnya two of my favorite Dr tade tadi, i dont know whether diorang dapat or tak doughnuts tu.

Tapi apa apa pun, right now kita kena say hello to my new round, Ear Nose and Throat (ENT). Kelas akan mula esok, and ENT is full of lectures. phewww.. saya kena mempersediakan minda dan tenaga nak tahan dalam lecture.


That's all, thank you sudi baca.

*satu benda yang saya rasa a good thing dalam buat blog adalah, it's like my virtual diary. bila bosan bosan, I can read my old entries, tengok balik at all my silliness or 'matang'ness. Korang rasa macam tu tak?*

2 comments:

Sya Hyo-Sonn said...

where you'd study erk kak ? suka tau tengok org study abroad . hope i can study abroad too =)

p/s : same goes with me . i love to read the past entries . then sengih sorang . haha

Izyan Hamizi said...

InsyaAllah, just do well in your SPM. From your blog, akak rase awak student yg baik, keep it up. InsyaAllah you'll get what you want :)

btw, sy study dekat Egypt.