Friday, 23 December 2011

Zaman Sekolah Dulu : Tidur Dalam Kelas.

Assalamualaikum and hello :)

Kelmarin baru je result PMR diumumkan. Ini membuatkan saya teringat zaman sekolah dulu dulu. Bila cakap dulu dulu ni terasa tua sangat daa. haisyyy =.='


Ini sekolah saya dulu. Yup, sekolah saya dalam hutan. cool tak? Korang rasa zaman sekolah dulu saya nerd tak?
Hehee jawapannya of course laa.. tak! Walaupun spec saya tebal, tapi itu bukan modal korang untuk cakap saya nerd. haha dont judge a girl by the power of her glasses. tehee~
Time sekolah dulu, saya memang terasa laa akan kejahilan diri ini. sobss~ T.T

Kuliah zohor hari Jumaat selalu sangat skip, padahal nak pergi surau tak sampai dua minit pun dari asrama. sanggup menyorok dalam locker takut kena tangkap dengan LDP (baca : lembaga disiplin pelajar). Sebab ape nak skip kuliah zohor? sebab nak tidur! ya, alasan paling mantap sekali di muka bumi ini.

Oh, bercakap pasal tidur, takde siapa boleh kalahkan saya. kahkah! amboyy bangga pulak. Time prep malam, cikgu suruh study, buat homework tapi saya... tidur aje kerjanya. Boleh kata takde laa warden yang tak pernah kejut saya time prep. Macam macam cara diorang guna, ketuk tingkap (sebab saya duduk tepi tingkap), panggil nama kuat-kuat, selamat takde yang sampai simbah air kat saya. Pengetua pun pernah kejut tauu...hehee tapi saya teruskan jugak berada di alam mimpi. Hehe mesti cikgu-cikgu bengang aje kalau saya bangun buat muka selamba je.

Kadang-kadang tuu saya tak sedar langsung kot diorang kejut. Bila dah nak habis prep pandai pulak saya bangun.

Keadaan yang sama jugak jadi time dalam kelas, sampai ade setengah cikgu tuu macam dah masak dengan perangai saya yang suka tidur time kelas. Teringat cikgu Jamilah, cikgu math favorite saya. Saya panggil dia Cikgu Cantek, sebab nama dia Jamilah dann dia memang cantek punn. Kalau saya tersengguk-sengguk dalam kelas dengan sepantas kilat dia akan pangggil nama saya kuat-kuat suruh saya berdiri. Tapi masalahnya kadang-kadang tu saya tak tidur pun, tengah kyusuk menghadap meja sebab nak jawab soalan punnn dia suruh saya berdiri jugak. terasa teraniaya kat situ T.T

Benda ni terbawa-bawa sampai saya masuk form4. Form4 saya pindah sekolah, ke sini..


Sekali lagi sekolah saya dalam hutan ye kawan-kawan.

Antara insiden tidur yang paling saya ingat sekali kat sini, time kelas add math. Cikgu add math saya. Dia jenis macam orang yang genius-genius tuu. He's great at add math tapi tak tahu kenapa kalau kelas dia saya selalu sangat mengantuk. (okay.. semua kelas pun macam tu cuma kelas dia yang lebih sikit =.=')
Saya duduk barisan hadapan sekali (konon sebab taknak tidur) tapi... kalau kelas addmath je saya tak boleh tahan. huhuuu mengantuk bukan aje tidur tersengguk-sengguk tuu tapi sampai... macam ni =.='


I feel sorry for him tapi, what to do? mata tak mahu bekerjasama dengan hati. Ada satu kelas tu dengan nada macam merayu, Sir J cakap dekat saya, "Izyan, pleasee laa jangan tidur. hari ni kita belajar topik penting tauu". Nada dia tak marah tak tinggi, tapi sort of macam merayu. Luluh hati saya waktu tuu. kesian sir. I am sorry ;(

Lepas tu, saya terus berusaha untuk tak tidur lagi tapii... failed! T.T sorry again sir!

Bila fikir balik, saya rasa bersalah jugak (bersalah banyak!) dekat cikgu-cikgu time sekolah dulu. Ape perasaan diorang mengajar kat depan tengok saya tidur kat belakang? Sorry teachers!

Tapi alhamdulillah saya dapat A dalam both math PMR dan add math SPM. hehee :)

Sir Jauni cakap dekat saya, "waa you kan izyan, selalu tidur dalam kelas tapi dapat A jugak ehh. genius laa u ni". saya senyum je, sambil dalam hati... " hee sir yang taktahu tunggak terbalik saya buat latihan yang sir bagi nak cover sebab tidur dalam kelas. bukan sebab genius."

Apepun alhamdulillah sekarang saya dah tak tidur dalam kelas. bangga dengan diri sendiri! (sambil tepuk tepuk bahu sendiri cakap good job, yan! :)) Tapi.. kalau cakap dekat classmates yang sekrang, saya tak tidur dalam kelas dah diorang semua mesti tak percaya, cakap saya tipu. ciss, kuang asam! grr =.='



Sengal tak classmate saya? 

Sape suka tidur dalam kelas time sekolah dulu, angkat tangan. jangan tak mengaku :p

*saya buat shoutbox baru lagi. heee sebab yang fibox ni saya baru jumpe dan nampak lagi smart. yang penting, ianya free! ^^

6 comments:

emy zulaiha said...

hahaha samelah.emy pon suke tido kat sekolah dulu..lagi2 tyme sejarah.haha :)

محمد رازيق said...

kenangan paling manis adalah tidur dalam kelas.. selalu kdg2 jadi habit.. hehe.. nice entry.. free2,. jmput singgh blog sy. jmput bc entri MAYA ATAU NYATA?

Nalisa Syahira said...

time prep selalu ler , tapi dalam kelas jrg , kalau tidur pun , time subjek agama , sbb ustazah tak garang , hihi ,

Bitt (double IS) said...

owhhh sekarang kat jepun, kana2 dibenarkan tidur dalam kelas kalau mengantuk tau..hehehehe saya dulu pon sukak tidur dalam kelas :)

nazirulhazwan~ said...

Kuar tak air luir basi?bedengkur?hehe

Yayan. said...

haha tade laa sampai keluar air liur.. melampauu tuu ^^