Wednesday, 21 December 2011

Gaya Hidup Sihat.

Assalamualaikum :)

Buka churpchurp pagi ni, ada iklan baru untuk dishare. Tajuk besarnya, Gaya Hidup Sihat daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Kalau korang klik, then akan jumpe page untuk mengukur berat ideal.

Bila dah kira, berat ideal saya adalah 51 kg. haisyyy =.=' jauh lagi dari sasaran. 

Tapi somehow bila dah terkira berat ideal ni, ia macam jadi pembakar semangat untuk mula balik diet yang dah lama ditinggalkan, alasan paling kukuh.. busy! lantas menyebabkan dah tak pergi gym selama seminggu. T.T

So, jom jomm semua kira berat badan idela anda.. tahu korang jatuh dekat kategori mana :)

Cuba teka saya yang mana? tapi teka senyap-senyap je eh :P


4 comments:

Ujie said...

obes..ha..jgn marah, kata soh teka kan..

aimie amalina said...

weee
mesti kecik molek jek budak ni
kan2?
hehehehe :p


upsss
terbising
hahahahaa

Yayan. said...

haha kak mimie.. kak ujie.. senyap2 je laa. teka dalam hati ;p

zatiey said...

zatiey yg last skali tu..huhu..