Friday, 20 January 2012

Sweet Couple, Si Cacing Schistosoma haematobium.

Assalamualaikum :)

Saya jumpa satu couple ni sangatt sweet..
Tempat pertemuan mereka salur darah dekat hati manusia, dekat situ mereka membesar bersama-sama (become mature). Si Jantan akan mendepangkan dada dan membawa si Betina dalam pelukannya (gynaecophoric canal) sama-sama merentas lautan darah, berhijrah dari satu salur darah ke salur darah yang lain untuk mencari kediaman yang sesuai.


Hee sweet tak mereka? Si Jantan akan melindungi si Betina dalam pelukannnya sampaikan si Betina tak perlu bekerja keras. sweet kan? Mari saya perkenalkan couple yang sweet ni...


Disebabkan yang si Betina selalunya lebih panjang dari si Jantan, ekor dan kepala dia terkeluar sedikit dari pelukan si Jantan.

Sweet tak mereka? hee :D

*Mereka ni akan tinggal dekat salur darah atas pundi kencing kebiasaannya dan membawa penyakit yang bernama Bilharziasis yang boleh membawa kepada cancer. Bilharziasis merebak kalau mandi atau minum air yang tercemar. But jangan risau kat Malaysia macam takde sangat. Egypt je banyak. #FYI

3 comments:

Azlan Hasan said...

wahh..sweetnya.sedangkan cacing pun reti berkasih sayang..inikan pula manusia..hehehe

Regards,
-Strider-

R Machomil said...

Aisey Cinta Bacteria pon ade ye? hehe

R Machomil said...

Aisey Cinta Bacteria pon ade ye? hehe