Sunday, 1 January 2012

Pengorbanan Zibu.

Assalamualaikum :)

Saya ada exam esok, exam skill. Untuk menjadi doktor yang berjaya saya haruslah mengasah skill saya agar mantap dan pesakit pesakit saya pun senang hati. Namun, sumber manusia untuk saya praktikkan amat terhad. ramai yang menolak. Tidak sudi untuk membantu saya. Saya sedih T.T

Tercari cari dimana individu yang mampu menyelesaikan permasalahan yang melanda diri. Di mana individu yang sanggup bersakit-sakitan demi melihat saya mencapai cita cita.

Akhirnya saya ketemui dia. Thank you Zibu. Kerana dengan baik dan diamnya menahan sakit. Tak sakit kann? Takde keluar darah banyak kan? Mestilahh, sebab saya kan doktor yang bagus. (insyaAllah ^^).

 IV cannulation on Zibu ^^

See! baik je dia ni yang mummy sayang ni. ehehehehe ^^

Oh maafkan katil yang bersepah di belakang dan tidak menampakkan ciri-ciri menantu pilihan. =.='

Zibu dengan baiknya menerima segala apa yang kami buat dekat dia untuk skill exam esok. IV cannulation, Intravenous injection dan jugak ambil darah (walaupun salur darah Zibu susah nak cari, ermm tak jumpa pun sebenarnya hehehe)

Doakan saya exam esok. Tak lupa mana-mana procedure dan dapat full mark. heeee ^^

Tu je. terima kasih sebab sudi baca ^^


13 comments:

Ujie said...

ingatkan salah tulis..ibu.
mmg nama dia Zibu ya..^__^

smoga berjaya..insyaallah!

zatiey said...

alololo..comelnye...


*yayan, zatiey tag awk dlm satu contest nih..:)

aimie amalina said...

heee
kawan akak kat Mansoura gune patung plastik ade darah2
hehehe

papepun, wish u oll d best dik :))

gedek! said...

Eh... ini sikit... uncle ada parut tracheotomy kat throat, tahu....

pikir2 ngilu sampai hari ni, weh!

Yayan. said...

kak ujie, zatiey and kak mimie : thank you ^^

uncle gedek : tracheoctomy? ouch.. saya tengok dalam tv je baru. belajar belum sampai syllabus tu. teringin nak tahu kenapa uncle kena buat tracheoctomy.

sekamar rindu said...

assalamualikum..

semoga Allah SWT memudahkan segala urusan...amin.:)

Qil_H0shi said...

kiut zibu.,unik name zibu :)
gud luck :)

Noraim said...

ekekek. kesian zibu yan. nasib baik dia xnangis. hehe.

gedek! said...

hai yayan..

on 2003 uncle buang tumor nama nya lebih kurang paraganglioma (agaknya.. haha)

tumor tu interal, dudok kat kelenjar liur... it was a major operation jugak la... selain dari ada scar trecky tu ada jugak scar sepanjang 12" dari bawah dagu sampai belakang telinga....

sebab tu bibir bawah uncle tak sama alignmentnya kiri dan kanan... haha!

sampai hari ni uncle kena buat lawatan ulangan kat PPHUKM.... :) Semoga penjelasan ini membantu anda...

:)

Maii said...

waaa..gud luck kak ;DD

Azlan Hasan said...

semoga berjaya..insyallah..hehehe..lain kali kalau xde sumber untuk jalankan ujian practical meh jumpa saya..hahaha

Regards,
-Strider-

Al-Hur Al-'Ain biiznillah said...

Yayan~ I like this very much lahh! Zibu mmg sabar melayan kerenah mummynya. Takpe Zibu saya memahami apa yg awk rase. Hehe. Jkjk Yan~ Less than three! <3<3<3

diana said...

jaga2...
takut zibu demam lak malam nanti..
doktor silap cocok..ekekkek