Monday, 28 November 2011

Crying Uterus.

Assalamualaikum and hello all :)

Hari ni mula belajar Female Reproductive System, or in Malay 'Sistem Peranakan Wanita'. Terasa excited lebih sikit, yelah wanita ni kan istimewa. Mestilah saya excited nak belajar. :p



Salah satu benda yang saya tak boleh lupa dalam kelas tadi bila time belajar uterus. Prof state yang Gynecologist and Obstetricians described the menstrual cycle as the uterus crying for lack of baby. Haha. comel je~

Inilah uterus yang comel tu. Sedih setiap bulan, sampaikan menangis air mata darah bila takde baby. 
Sebab ape dia menangis? Sebab tugas utama dia untuk mengandungkan baby, maybe bila tunggu punya tunggu takde baby then dia pun menangis sampai keluar air mata darah. Sedih bebenor T.T

So, kaum wanita, hargailah uterus kita yang penat menangis setiap bulan dengan cara, berikan dia benih untuk baby dari sumber yang halal. Musy a'izah (tak mahu) laa yang haram-haram ni. 


Okay?




5 comments:

noraim said...

wahh, hebat awk! takda uterus takda makna jadi perempuan :(

diana said...

cemana nak hamil lagi ye??
lama dah tunggu..:(

Yayan. said...

aim : aah betul ^^
kak diana : saya baru je mula belajar bab ni kak. nti kalo saya tahu ape2 tips from class sye inform akak eh :)

sekamar rindu said...

salam...

tapi ramai juga yg mengandungkan benih yg haram...moga insan yg terlanjur di luar sana tu balik ke pangkal jalan..

gedek! said...

alamak!

macam nak ambik periksa la pulak!

hehe