Thursday, 14 March 2013

Paling Tinggi \^_^/

Assalamualaikum :')

It's jumaat lagi.. Jumaat yang ohsem. hari ni nak share satu lagi ayat Quran which is dari surah yg ketiga Surah Al-Imran.


"Dan janganlah kamu (merasa) lemah, dan jangan (pula) bersedih hati, sebab kamu paling tinggi (derajatnya), jika kamu orang beriman"
3 : 139

I stumbled upon this ayat semalam.. Haha saje je nak guna jugak perkataan stumbled upon tu ^^
Saya suka ayatt ni, soothing, dan pemberi semangat. Jom kawan kawan kita berusaha jadi orang yang paling tinggi darjatnya di sisi Allah \^_^/

*Hari ni hari Jumaat, jom baca Kahfi.. jommmm \^_^/
**saya rasa smile ni \^_^/ is too cute!
***and this is also my new favorite smiley :')

Haha. that's all. Doakan saya exam esokkkkk!



2 comments:

afzalsukasuki said...

yeah!kita merupakan makhluk Allah yang tinggi darjatnya.. pada asalnya.tapi semuanya bergantung.Tinggi atau rendah bergantung pada iman kita.

Darjat kita sudah tinggi di sisi Nya tapi kadang2 umat kini lebih selesa meletakkan darjat mereka seiring dengan haiwan!

nauzubillah

ummuaidan said...

Ingat ayat nie..bila dengar mishaari rashid ngaji ayat nie rs mcm suka sgt..mcm very encouraging sgt...:)