Friday, 22 February 2013

The Big Day.

Assalamualaikum :)

Tomorrow is Saturday and a big day for me. Heh. Big day for what? An event that will change my view of world will happen tomorrow. haha poyo giler ayat.

But, in all seriousness, I am not nervous or anything, this feeling is sort of like anxiety + excitability.. which somehow eventually leads to my nervousness.. lol

Please make dua for me that everything will be smooth. After 15 years, I can't wait to get rid of my glasses. haha yes.. yes people.. I am going to do LASIK tomorrow. Not the ordinary one, the procedure is a new technique or innovation of ordinary LASIK, called ReLex. Google la kalau rajin.

Saya tahu before this saya dah macam ada personality disorder dah, kejap excited nak buat kejap takut nak buat.. Tapi akhirnya, saya ambil keputusan nak jugak. I've read a lot pasal this procedure, pasal orang lain punya experience and ask guidance from the Allah and all these gave me strength nak buat. ("Ceh, bajet je, macam nak buat major operation bagai, orang lain buat lasik relax je der" Please refrain yourself from saying that to my face. haha)

Emm, doakan saya okayy. I'll update later, after the surgery :)

*Ibah suruh saya enjoy my last moment with spectacles. lol*

5 comments:

نورعيم said...

LASIK? bkn ke mahal buat lasik ni. huhu.

kiranya lps ni xbergantung kt spek dah la? waa dah mcm org biasa la lps ni. hikhik.

humaira said...

waaaah. akhirnya masanya tiba juga. Semoga Allah permudahkan urusan esok. ^^

Izyan Hamizi said...

Aah insyaAllah tak perlu pakai spc dah weeee alhamdulillah.
Tak mahal sgt dkt sini since buat dkt cikgu sndri, dpt diskaun :p
Doakan sy aim :)

Izyan Hamizi said...

Thank youuu zana for the dua <3

Ujie said...

Finally..hajat tercapai. Berapa kos sana kalau convert ke rm?

Akak pun teringin idup tanpa spec..tapi tak berani nak ber lasik lagi.

Moga sume lancar ya yayan..selamat idup bebas tanpa spec!