Wednesday, 23 May 2012

Stop Motion Mario. Cool~

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. err selamat petang bagi warga Malaysia..

Hari bangun bangun pagi, after solat subuh, bukak twitter dan dikejutkan dengan khabar berita bahawa hari ini seluruh Mesir cuti sempena pilihanraya. yeayy! Saya dah ready ready dah mental nak stay dekat library hari ni, tapi bila dah tade kelas.. malas laa nak keluar rumah. hee

Tapi bila dah stay dekat rumah, adalah godaannya.. Bukak laptop dan tengok youtube. Mula mula tengok video dari WongFuProductions dan KevJumba, dann saya terjumpa satu video ni,


Saya suka stop motion movie, dan proses nak menghasilkan video yang hanya beberapa minit ni memang mengambil masa dan tenaga yang banyak laa. Impressed dengan mereka mereka yang bekerja menghasilkan video ni.

Check out dia punya behind the scene


Ianya nampak complicated. But I guess, kalau dah minat tu, tak kisah kann?

Okayy, tu je nak share untuk hari ni.
Thank you sudi baca :)

2 comments:

Noraim said...

allaaa line slow la yan. takleh tgk video tu. huhu.

Yayan. said...

tape aim. datang later tgok video :D