Sunday, 22 July 2012

Ramadhan #1 : Tips nak khatamkan Al-Quran :)

Assalamualaikum and hello all :)

First of all, nak bagitahu, alhamdulillah pada 19 Julai yang lalu, pada jam 8.55 malam saya telah selamat menjejakkan kaki ke bumi bertuah bernama Malaysia. yeayyy! :D

Second of all, nak mengucapkan selamat menyambut bulan Ramdhan al-mubarak kepada semua :D

And third of all, saya nak kongsi tips untul khatamkan Al-Quran dalam masa sebulan. Tips ni dishare oleh ramai orang dekat facebook, asalnya dari fanpage Sham Kamikaze kalau tak silap. here, dozo!


Simple saje rahsianya. Baca empat mukasurat setiap kali selepas solat. Yang penting kena istiqamah setiap hari. 

Dan for perempuan pulak, kita kan ada hari yang dapat cuti, so instead of baca selepas solat, lebih bagus untuk kita baca sebelum dan selepas untuk berjaya khatamkan lebih 600 mukasurat Al-Quran.

Okay tu je nak kongsi. selamat beribadat semua :P

2 comments:

Noraim said...

yannnnnnnnnnn, lama xupdate eh.

syesli, nak sgt khatam dlm bln puasa tp xpernah kesampian lg yan :(

plus kerja pulak tahun ni masa puasa. boss xbg rehat lama2 waktu solat :(

Ujie said...

sejujurnya, thn lps akak failed. thn ni sdg cuba..

slmt kembali ke tanahair yayan!