Monday, 17 January 2011

Al-Fatihah.

Assalamualaikum.

Tadi dekat library dapat satu berita yang sangat mengejutkan. Ada akak 3rd year meninggal dunia disebabkan carbon monoxide poisoning, berpunca dari gas heater yang bocor.

Jadi harap kawan2 semua bermurah hati sedekahkan Al-fatihah.

Kalau nak tahu lebih lanjut boleh buka link ni

Dekat mumtazbazz ade tulis :

Kematian merupakan satu peringatan bagi mereka yang masih hidup, semoga dengan apa yang berlaku ini mengingatkan kita akan kehambaan dan pengabdian sebagai seorang hamba Allah SWT.


"Dan setiap ummat mempunyai ajal, apabila tiba ajalnya, maka tidak dapat ditundakan atau disegerakan walau sesaatpun"
-Al-Aaraf : 34

Sepanjang perjalanan balik dari library tadi, aku terfikir macam mana kalau perkara yang sama terjadi dekat diri sendiri.. dan memang betul kita takkan pernah nak boleh tahu bila ajal kita akan datang. sama ada kita bersedia atau tak, kita yang kena tentukannya. wallahua'lam.

2 comments:

Amanina said...

ya Allah, dah 3rd year tu. :( alfatihah

silah said...

al fatihah